Van Gent 50 jaar - videoserie

Geplaatst op 03 december 2020 in Van Gent nieuws
Update: 2 september, 2024

Autobedrijf Van Gent bestaat ruim 50 jaar. Een mooi aantal jaren! Wij maakten een videoserie waarin we je mee terugnemen in de tijd. En met beelden uit het archief wordt nog duidelijker hoe het allemaal begon.

Aflevering 1: Hoe het begon

1 juli 1970 startten twee broers met een autobedrijf. Nu, 50 jaar later blikken zij terug. In de eerste aflevering nemen de broers je mee terug naar het Utrechtse dorpje Overberg waar zij achter de boerderij van hun ouders zijn begonnen. In deze video zie je een interview met oprichters Wim en Cor van Gent met unieke beelden van deze beginperiode 1970-1978.

Aflevering 2: Groei met Toyota

In aflevering twee gaan oprichters Wim en Cor van Gent terug naar de beginjaren van hun Toyota-dealerschap. Welke modellen waren er toen? Je ziet in deze video hoe het bedrijf meegroeide op de groei van het merk Toyota.

 

Aflevering 3: Verhuizen

In deze derde aflevering nemen de broers je mee terug naar de periode waarin er geen groei meer mogelijk was in het landelijk gelegen Overberg. Daarom waagden ze de sprong naar Veenendaal en later ook naar Ede. In deze video krijg je uniek beeldmateriaal uit de bouwperiode van het pand te zien.

En ben je benieuwd hoe we er inmiddels bij zitten? Kom dan eens langs bij een van onze vestigingen. Of lees onze gehele geschiedenis nog eens op je gemak terug.